Maëlys wordt zaterdag begraven
Maëlys de Araujo Foto: BELGAIMAGE

Maëlys de Araujo, het meisje dat in de zomer van 2017 in het oosten van Frankrijk om het leven werd gebracht, wordt zaterdag begraven.

De oorzaken van de dood van het 8-jarige meisje zijn nog niet bekend, zo is vrijdag van een bron dicht bij het dossier vernomen.

De ouders van Maëlys hebben beslist hun kind in Tour du Pin te begraven, een dorp van 8.000 inwoners waar ze familiale banden hebben en waarvan hun advocaat Fabien Rajon burgemeester is. Het dorp ligt op een twintigtal kilometer van Pont-de-Beauvoisin, waar Maëlys verdween.

De kerkdienst om 14.30 uur is open voor het publiek maar niet voor de pers. Op het voorplein komt een groot scherm waarop de mis te volgen is. De ouders van Maëlys, Joachim de Araujo en Jennifer Cleyet-Marrel, wensen dat de begrafenis van hun jongste dochter in besloten kring verloopt.

Bij de onderzoekers is te horen dat ‘de belangrijkste expertises, die de doodsoorzaken zouden kunnen ophelderen, nog niet bij het dossier zijn gevoegd’.

Het stoffelijk overschot van Maëlys werd in februari gevonden, nadat ze in de zomer van 2017 op een trouwfeest verdwenen was. Nordhal Lelandais (35), een gewezen militair, bekende na maanden dat hij haar ‘per ongeluk’ had gedood. Daarna had hij haar lichaam begraven. Het gerecht houdt er rekening mee dat de Lelandais een seriemoordenaar is. Hij bekende ook een beroepsmilitair vermoord te hebben.