Harry en Meghan sturen huwelijksgeschenken terug
Foto: AFP
Prins Harry en Meghan Markle vroegen expliciet om hen geen huwelijkscadeaus te schenken, maar in ruil een geldsom te doneren aan een goed doel naar keuze. Blijkbaar ontving het koppel toch behoorlijk wat geschenken van bedrijven, die nu allemaal teruggestuurd moeten worden.

Prins Harry en Meghan Markle zullen een hele hoop huwelijksgeschenken ter waarde van bijna 8 miljoen euro terugsturen naar de verzenders, zo melden Britse media. Het zou hoofdzakelijk gaan om cadeaus van bedrijven, die hun waren bij het koppel willen promoten in de hoop op gratis publiciteit.

De Britse koninklijke familie hanteert echter strikte regels wat geschenken betreft. Als die niet gevolgd worden, worden de geschenken teruggestuurd. Voor hun huwelijk riep het koppel hun fans en genodigdheden al op om hen geen geschenken te bezorgen en een geldsom te doneren aan het goede doel.

De regels voor geschenken aan de Britse koninklijke familie werden in het verleden al vaker geschonden. Zo zouden prins William en Kate Middleton geschenken met een geschatte geldwaarde van 34 miljoen euro geweigerd hebben, cadeaus die zij vooral ontvingen naar aanleiding van de geboortes van hun drie kinderen.