<!--[asset id=BK tijdrijden: dit is het 28,8 kilometer lange parcours" itemprop="image">
Foto: bkanzegem.be

Donderdag 21 juni vindt het Belgisch kampioenschap tijdrijden plaats in het West-Vlaamse Anzegem. Vrijdag werd het parcours en het programma voorgesteld tijdens een persmoment in het gemeentehuis van Anzegem. Het BK tijdrijden wordt het tweede in een reeks van vier Belgische kampioenschappen op Anzegemse bodem. De kers op de taart volgt in 2020 met het BK op de weg.

De eliterenners zonder contract werken in en rond Anzegem twee ronden van 14,4 vlakke kilometers tegen de klok af. De eerste renner vertrekt om 12u30. Vorig jaar was David Boucher de snelste eliterenner zonder contract in Chimay. Na een korte pauze is het om 13u45 de beurt aan de eliterenners bij de vrouwen. Zij leggen eveneens 28,8 kilometer af. Titelverdedigster Ann-Sophie Duyck zal als laatste van start gaan. Voor de renster van Cervélo Bigla kan het haar vijfde opeenvolgende tijdrittitel worden. Tot slot starten de eliterenners met contract bij de mannen om 15u. Zij leggen drie ronden of 43,2 kilometer af. Yves Lampaert (Quick-Step Floors) verdedigt zijn titel en mag als laatste van het startpodium rijden.

Het BK tijdrijden is het tweede Belgisch kampioenschap dat door de vzw Anzegem Cycling wordt georganiseerd. Vorig jaar zette de vzw ook al het BK tijdrijden bij de jeugd op touw. Volgend jaar vindt in Anzegem dan weer het BK op de weg bij de jeugd plaats. Maar de inwoners van Anzegem kijken vooral uit naar 28 juni 2020. Dan strijden de eliterenners bij de vrouwen en de mannen er namelijk om de driekleur op de weg. De organisatoren mikken op 15.000 toeschouwers.

Drie dagen na het BK tijdrijden, op zondag 24 juni, staan in Binche de Belgische kampioenschappen op de weg voor mannen en vrouwen elite op het programma.

Bekijk hier de website!