Anderlechtfan stapt naar de rechter om overname door Coucke
Foto: BELGAIMAGE

Anderlechtsupporter Mike Kurth heeft vragen bij de overname van RSCA Anderlecht door Marc Coucke. Om duidelijkheid te scheppen, sleept Kurth de Belgische voetbalbond en de Pro League voor de rechter.

De advocaat uit Eupen maakt zich zorgen over het eerlijke verloop van de Jupiler Pro League. Zo vreest hij volgens de krant Het Laatste Nieuws dat de banden tussen Coucke en zijn ex-club KV Oostende nog te nauw zijn. De 36-jarige Kurth is zelf supporter van RSCA, maar twijfelt aan de transparantie van de overname.

Om uit te pluizen of er helemaal geen link meer is tussen Coucke en Oostende, stapte Kurth naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Hij spande een kortgedingprocedure aan tegen de Pro League, die de belangen van de professionele voetbalclubs behartigt, en de voetbalbond, die de competitie organiseert. Dat kortgeding wordt vrijdag behandeld. Pas later wordt over de grond van de zaak gesproken.

Kurth eist dat de proflicenties van Anderlecht en Oostende geschorst worden zolang er geen duidelijkheid bestaat over het belangenconflict. Hij vraagt de rechtbank na te gaan of er een overeenkomst bestaat tussen Couckes investeringsmaatschappij Alychlo en het nieuwe bestuur van KV Oostende.

Zolang de voetbalbond en de Pro League nalaten om klaarheid te scheppen in het dossier, vraagt Kurth een dwangsom van 1 miljoen euro per dag.

Noch de Pro League, noch de voetbalbond wilde ingaan op de kwestie. Ze bevestigden wel de klacht.