Nieuw in Antwerpen: een sportzaal in openlucht
Foto: Point Break

Niets leuker dan bij mooi weer de donkere sportzaal te kunnen inruilen voor frisse buitenlucht. Op het Antwerpse Eilandje opent maandag een buitengym die nog een stapje verdergaat.

De Antwerpse Sportclub het Eiland opent in juni, juli en augustus zijn buitengym Point Break. Terwijl veel sportclubs bij mooi weer wel al proberen om lessen te organiseren in openlucht, bijvoorbeeld in een naburig park, schenkt deze sportclub ook aandacht aan elementen zoals muziek en neonverlichting, geïnspireerd door de clubcultuur en de festivals.

De tijdelijke gym heeft zich genesteld in het containerdorp Stack, tegenover het Red Star Line Museum.

‘Bij goed weer trainen we sowieso al buiten, maar we waren op zoek naar een locatie waar we een volwaardige infrastructuur konden in onderbrengen, denk aan douches en kleedkamers. Zo zijn we bij Stack beland’, vertelt Tom Hoefkens, samen met zijn broer Tim eigenaar van Sportclub het Eiland.

‘We streven met onze sportclub ook naar een bepaalde look and feel, en dat konden we op deze locatie doortrekken. Voor de aankleding hebben we samengewerkt met vormgever Nick Bal, onze vaste partner, en het creatieve bureau Nightingale. Op onze vraag hebben zij de beleving van een festival of nachtclub vertaald naar een buitengym, maar dan zonder de scherpe kantjes. Het is eigenlijk ook deels het concept voor een tweede club dat we op deze manier willen uittesten.’

Belgische zomer

Het idee is ontstaan om de terugloop van het aantal leden tijdens de zomermaanden op te vangen. Concreet komt het erop neer dat het avondprogramma van de sportclub (met onder meer lessen crossfit, fitness, bootcamp en yoga) van maandag tot en met vrijdag, tussen 16.00 en 22.00 uur ’s avonds, wordt verhuisd naar ‘Point Break’. Ook de trainingen voor de loopclub vertrekken voortaan van daar.

'Valt de Belgische zomer in het water, dan kunnen de lessen doorgaan op hun vaste locatie tussen vier muren. ‘Daarover zullen we telkens communiceren via onze sociale media’, aldus Hoefkens.

Een speciaal zomerabonnement voor ‘Point Break’ is er niet, het concept is gratis voor alle leden van Sportclub het Eiland. ‘Onze abonnementsformule werkt met een opzegtermijn van drie maanden, maar je kan ook een beurtenkaart aanvragen. En wie eerst een en ander wil uittesten, kan via de website een gratis dagpas aanvragen.’

 

1 DAY TO GO ?? Last chance to sign up for the BBQ with Seppe Nobels. Now of never.

A post shared by POINT BREAK (@pointbreak.antwerp) on