Een man uit Californië is gewond geraakt, toen zijn Tesla op een politiewagen in reed. Volgens de lokale politie stond de automatische piloot op. Het zou dit jaar al de derde keer zijn dat een Tesla op automatische piloot op een stilstaand noodvoertuig rijdt.

Een Tesla reed dinsdagochtend, plaatselijke tijd, in op een politiewagen die geparkeerd stond in Laguna Beach, in de Amerikaanse staat Californië. De bestuurder raakte lichtgewond aan het gezicht door glasscherven, de politiewagen was naar verluidt total loss.

Volgens sergeant Jim Cota van de plaatselijke politie verklaarde de bestuurder dat zijn Tesla op het moment van het ongeval op automatische piloot stond.

Als het onderzoek dat bevestigt, zou het al de derde keer zijn in vijf maanden tijd dat een Tesla op automatische piloot tegen een geparkeerd voertuig van de hulpdiensten aan rijdt. Eerder deze maand reed een Tesla Model S in op een gestopte brandweerwagen in Utah. Een andere Tesla S crashte in januari al tegen een stilstaande brandweerwagen op de autosnelweg in Los Angeles.

De ongevallen schaden het imago van het bedrijf, en ceo Elon Musk is dan ook niet tevreden met de aandacht die ze krijgen in de media. Hij lanceerde daarom eerder zelfs het idee om een site op te starten waar lezers een rating kunnen geven - of zoals Musk het omschrijft: een ‘geloofwaardigheidsscore’ - aan journalisten, artikels of mediabedrijven.