Raf Simons verhuist modeshow terug naar Parijs
Foto: afp
De Belgische modeontwerper Raf Simons, die aan het creatieve roer staat bij Calvin Klein, zal het volgende defilé van zijn eigen label niet in New York, maar in Parijs organiseren.

Na de aanstelling van Simons bij het Amerikaanse modelabel Calvin Klein, ruilde hij de modeweek van Parijs in voor die van New York. Ook zijn eigen mannenmodelabel verhuisde mee de oceaan over, al komt daar dit seizoen weer verandering in.

De mannencollectie van zomer 2019 zal volgende maand opnieuw aan de wereld worden voorgesteld in Parijs, waar Simons aanvankelijk begon te showen. Voor de fans: de show staat gepland op woensdag 20 juni.

Over de exacte locatie werd nog niet gecommuniceerd, maar we weten wel al dat er die dag ook shows van Off-White, Walter Van Beirendonck en Valentino op de agenda staan. Simons kiest naar verluidt niet om een specifieke reden voor de Franse hoofdstad, maar louter voor de afwisseling.

Het merk is niet het enige dat verhuist. Ook de nieuwste zomercollectie van het Italiaanse Gucci zal in Parijs worden voorgesteld - op 24 september om precies te zijn. De reden? 'Gucci is een wereldmerk met sterke Italiaanse wortels, maar ook een visionaire Franse aandeelhouder, Kering', aldus ceo Marco Bizzarri.