Hetze rond trouwjurk Meghan: ontwerpster neemt plagiaatbeschuldiging terug
Foto: AP

Een week na het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle is nog niet iedereen uitgepraat over de trouwjurk. Modeontwerpster Emilia Wickstead neemt nu haar woorden terug dat de jurk een kopie zou zijn van een van haar ontwerpen.

Niet iedereen was overtuigd van de trouwjurk die Givenchy-ontwerpster Clare Waight Keller voor Meghan Markle had ontworpen, maar niemand ging zover als de Nieuw-Zeelandse modeontwerpster Emilia Wickstead. Zij noemde de trouwjurk met boothals en lange mouwen ‘identiek aan een van haar eigen ontwerpen’.

Bovendien had Wickstead ook kritiek op de kopie: ze vond dat de pasvorm niet goed zat. ‘Als je een sober design kiest, moet de jurk perfect zitten’, zei ze aan de tabloid The Daily Mail. Wickstead had tot slot ook kritiek op het eenvoudige kapsel van de hertogin.

Op sociale media sprongen velen Clare Waight Keller te hulp en haalden foto’s boven van oude ontwerpen van Hubert de Givenchy waarop de jurk van Markle was geïnspireerd, en niet op het ontwerp van Wickstead.

De ontwerpster deelde zondag een bericht op Instagram waarin ze op haar woorden terugkomt. ‘Ik ben bedroefd door de commentaren die de afgelopen dag in de pers zijn verschenen. Hare koninklijke hoogheid, de hertogin van Sussex, zag er ontzettend mooi uit op haar huwelijksdag en ik heb enkel respect en bewondering voor haar.’

‘Ik denk niet dat haar trouwjurk een kopie was van een van mijn ontwerpen. Ik heb het grootste respect voor Clare Waight Keller en modehuis Givenchy, een grote bron van inspiratie’, aldus Wickstead, die overigens Kate Middleton regelmatig mag kleden. Ook Markle werd onlangs in een mantelpak van Wickstead gespot.

 

A post shared by Emilia Wickstead (@emiliawickstead) on