Twintiger opgepakt na brandstichting in Brugse hotelschool
Foto: mvn

In hotelschool Ter Groene Poorte langs de Spoorwegsgraat in Brugge is zaterdagochtend kort voor 8 uur brand uitgebroken in de kantoren. Het was de poetsvrouw die de rook opmerkte en meteen de brandweer op de hoogte bracht.

Tijdens de bluswerken ontdekte de brandweer brandhaarden in vijf verschillende kantoren wat erop wijst dat het vuur werd aangestoken.

Intussen werd al een 22-jarige jongeman opgepakt, bevestigt het parket. Over zijn motieven is nog niets bekend. Hij stond nog niet bekend bij het gerecht. De jongeman werd gezien in het gebouw op het ogenblik van de feiten.

Vandaag is er een open dag met workshops in de school voor een 300-tal leerlingen en hun familie. Op het moment van de brand ging die net van start gaan. De brandweer had de situatie snel onder controle. De aanwezigen werden geëvacueerd, maar de open dag kan gewoon doorgaan.

De omvang van de schade is nog niet bekend. Al zou die naar verluidt goed meevallen. Er is vooral heel wat rookschade. In een van de burelen is een bureaustoel volledig gesmolten.

Twintiger opgepakt na brandstichting in Brugse hotelschool
Foto: mvn