Vijf mensen ontsnapt uit gesloten asielcentrum: ‘Een persoon gelinkt aan terreurgroep’
De Caricole in Steenokkerzeel. Foto: google street view

Vijf mensen zijn vannacht ontsnapt uit het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). ‘Wateroverlast van donderdagavond maakte dit indirect mogelijk.’

In het asielcentrum was er een stroomstoring door wateroverlast na een hevig onweer. Dat veroorzaakte problemen met het veiligheidssysteem. Vijf mensen maakten daar gebruik van om te ontsnappen. De politie is naar hen op zoek.

Het gaat om drie Marokkanen, een Rus en een Algerijn, zegt Francken aan de VRT. ‘Twee zijn gekend voor drugsfeiten en een persoon is gelinkt aan een terroristische groepering. We zijn verder aan het uitzoeken wie het was. Ze hebben een raam geforceerd en zijn over een hek geklommen.’

Om 11.30 uur brengt de staatssecretaris een plaatsbezoek, samen met de directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken Freddy Roosemont en de burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon.

Vorige week vrijdag ontsnapten ook al drie mensen die illegaal in ons verblijven uit het gesloten asielcentrum. Twee van hen werden de dag erop alweer opgepakt.