Dansduo wint 50.000 euro met ‘Belgium’s Got Talent’
Foto: vtm

Hij is een wereldkampioen jiujitsu in wording en had voor het programma nog nooit gedanst, zij is een topgymnaste van 1 meter 50. Gisteravond wonnen Ian Lodens (19) uit Knokke-Heist en Natascha Van Es (19) uit Boom de finale van Belgium’s Got Talent. Het koppel is één klap vijftigduizend euro rijker.

Natascha is een gymnaste die al prijzen pakte op wereldkampioenschappen, Ian is een vechtsporter die samen met zijn twee jaar jongere broer Ryan al wereldkampioen werd in jiujitsu in de discipline voor duo’s. Zij wou meedoen aan Belgium’s Got Talent, maar wou dat niet alleen doen. Dus vroeg ze haar vriendje -ze zijn goed één jaar samen- of hij haar niet wou vergezellen. En zo werden de twee een dansact, terwijl Ian voor het programma nog nooit had gedanst. Ze stelden hun acts zelf samen, zonder coach.

‘Dat maakt ons apart’, zegt Ian, ‘natuurlijk hebben de andere finalisten er ook hard voor gewerkt. Maar wij deden het met ons tweetjes.’ Elke act was hun eigen kindje, zegt Natascha: ‘Als dat dan in de smaak valt, doet dat dubbel deugd. We hadden nooit gedacht dat we zouden winnen. In de finale dacht ik zelfs dat we niet bij de laatste zes zouden eindigen.’

Het koppel leerde elkaar kennen toen ze gehuldigd werden door minister van Sport Philippe Muyters. Die was er gisteravond als de kippen bij om met de twee op de foto te gaan. Ian heeft het statuut van topsporter, Natascha niet meer. ‘Ik ben met dat statuut gestopt om meer shows te kunnen doen en ook voor mijn studies.’ Natascha en Ian studeren nog allebei. Hij ergotherapie, zij media en entertainment. Dat moet nu ingehaald worden.