Twee studenten UHasselt besmet met schurft
Foto: TONY VAN GALEN

Twee studenten van de UHasselt zijn besmet met schurft. Dat nieuws is door de universiteit bevestigd aan de redactie van TV Limburg.

Hoe de studenten de aandoening hebben opgelopen, is nog onduidelijk. Omdat er tussen de besmetting en de eerste symptomen een periode van twee tot zes weken zit, bestaat de kans dat er nog meer studenten de ziekte hebben opgelopen.

De bedrijfsarts nam contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid. Voorlopig zijn er geen extra maatregelen opgelegd. De UHasselt roept de studenten op om waakzaam te zijn, en bij twijfel naar de huisarts te gaan.

Schurftgerucht

Onder studenten van de UHasselt circuleerde de afgelopen dagen al het hardnekkige gerucht dat enkele studenten besmet waren met schurft. De universiteit trof daarop al de nodige maatregelen, zo meldt Het Belang van Limburg vrijdag. 

'Geen paniek', zo meldt de universiteit nog. 'De kans op een epidemie is zo goed als onbestaande.'

Schurft of scabiës is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een mijt: een klein, spinachtig insect dat onder je opperhuid kruipt en daar gangetjes graaft waar het eieren in achterlaat. Dat veroorzaakt veel jeuk.