Aanschouw het wapenschild van Meghan Markle (en zoek naar Californië)
Foto: Photo News

Het hoort bij het voorrecht van de hertogin van Sussex: Meghan Markle heeft voortaan een eigen wapenschild.

Kensington Palace heeft het wapenschild van Markle vandaag bekendgemaakt. Het werd ontworpen door de specialisten van The College of Arms en mocht maar wereldkundig worden gemaakt na de expliciete goedkeuring van koningin Elizabeth.

Rechts ziet u het blauw van de Stille Oceaan aan Markles vroegere woonplaats Californië. De Golden State komt ook terug in de gouden klaprozen op de voorgrond en in de gouden balken (zonnestralen eigenlijk) die over de blauwe oceaan.

De drie veren symboliseren de kracht van het woord.

Het wapenschild wordt ondersteund door een zangvogel aan de ene kant en een gekroonde leeuw aan de andere. Die vogel is Meghan Markle, die haar vleugels uitslaat. Haar bek staat open wat blijkbaar ook weer symbool staat voor de kracht van communicatie.

De linkerkant van het wapenschild draagt de symboliek van haar nieuwe land, inclusief de leeuw die symbool staat voor haar man.

De plantjes op de voorgrond – naast de klaprozen – zijn meloenboompjes (ook wel winterzoet genaamd) en die groeien dan weer uitbundig aan Kensington Palace, haar nieuwe thuis. Beide bloemen kwamen ook terug in haar bruidssluier trouwens.

Normaal krijgt de vader van de bruid eerst het nieuwe wapenschild nog voor het huwelijk. Maar u weet dat papa Markle niet kon of mocht komen naar het huwelijk. Daarom werd het wapenschild meteen aan de nieuw hertogin gegeven. Na het huwelijk weliswaar.