Zaakvoerder traiteurbedrijf: ‘Excuses aan ouders en kinderen’
Foto: Google

Het traiteurbedrijf Esthio uit Harelbeke hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van de salmonellabesmetting. Er zijn nu al 118 kinderen uit 37 scholen uit Oost- en West-Vlaanderen ziek geworden door een mogelijke salmonellavergiftiging.

De Harelbeekse traiteur die de maaltijden aan al die scholen serveerde, is tijdelijk dicht. Zaakvoerder Hervé Vervaeck is aangedaan en hoopt dat er snel duidelijkheid komt. Hij biedt eveneens zijn verontschuldigingen aan.

‘Als onze maaltijden de oorzaak zijn van de besmettingen, dan bied ik daarvoor mijn verontschuldigingen aan bij de ouders en hun kinderen’, zegt Vervaeck tegen VRT NWS.

‘Ik baat dit bedrijf al veertig jaar uit, het is de eerste keer dat we een dag lang geen maaltijden hebben kunnen leveren’, vervolgt hij. ‘Je kan er van op aan dat het voelt als een slag in het gezicht.’

Vervaeck: ‘Het Federaal Voedselagentschap heeft overal stalen genomen, zowel van de goederen die hier aanwezig zijn als van het materiaal, de werkvloer, de koelkasten en de diepvriezer. Wij wachten nu de resultaten af.’