Gucci keert Milaan de rug toe
De volgende wintercollectie van Gucci Foto: EPA-EFE

De modeweek in Milaan moet het in september met een grote naam minder doen. Het Italiaanse modehuis Gucci heeft besloten om de nieuwe collectie eerst in Parijs te tonen.

Gucci organiseert zijn volgende catwalkshow tijdens de modeweek in Parijs, in plaats van in Milaan. Het gaat om een eenmalige verschuiving, op vraag van creatief directeur Alessandro Michele, maar de top van het Italiaanse modehuis ziet er geen graten in.

‘Gucci is een wereldmerk met sterke Italiaanse wortels, maar ook een visionaire Franse aandeelhouder, Kering’, zegt ceo Marco Bizzarri aan Women’s Wear Daily.

De datum, maandag 24 september, is met zorg gekozen om conflicten in het volle schema te vermijden. Officieel begint de modeweek in Parijs pas een dag later. Gucci zal tijdens de modeweek in Milaan wel nog een evenement organiseren, klinkt het nog.

Volgende week plant Gucci ook al een catwalkshow in Frankrijk, om de cruisecollectie voor te stellen. Die show zal plaatsvinden op de Promenade Des Alyscamps, een Romeinse necropolis in Arles. Michele wil naar eigen zeggen ‘een hommage brengen aan dit enorm belangrijke land’.