Acht vrouwen beschuldigen Morgan Freeman van ongewenst gedrag
Foto: BELGA/AFP

De Amerikaanse acteur Morgan Freeman wordt door acht vrouwen beticht van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt CNN. De acteur heeft een excuusbrief geschreven.

De nieuwszender CNN heeft vele vrouwen gesproken die met Freeman hebben gewerkt. Acht personen verklaarden zelf het doelwit te zijn geweest van ongewenst gedrag van Morgan Freeman. Acht andere vrouwen getuigden over gebeurtenissen die ze hebben gezien of gehoord en hadden.

De Afro-Amerikaanse acteur heeft zich inmiddels verontschuldigd. 'Iedereen die mij kent of met me heeft samengewerkt, weet dat ik niemand opzettelijk overstuur of ongemakkelijk wilde maken. Ik bied mijn excuses aan iedereen aan die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd voelde. Dit was nooit mijn bedoeling', schreef hij in een excuusbrief.

Een van de bezwarende getuigenissen kwam van een productie-assistente die in de zomer van 2015 aan de zijde van Morgan Freeman op de filmset van Going In Style werkte. Zij beschuldigt de 80-jarige acteur van ongewenste aanrakingen en seksueel getinte opmerkingen. ‘Hij probeerde mijn rok omhoog te trekken en vroeg me of ik een onderbroek droeg’, luidt het. ‘Na verschillende pogingen maande een andere acteur (Alan Arkin, red) Freeman aan om daarmee te stoppen.’

Ook productiemedewerksters van Now You See Me uit 2012 vertelden CNN gelijkaardige verhalen. 'We wisten dat als Freeman in de buurt was we best geen topjes droegen die iets van onze borsten lieten zien of nauwsluitende rokjes.'

Maar niet alle vrouwen die CNN contacteerde hadden verhalen over Freeman. Velen loofden zijn professionele gedrag.

Morgan Freeman is één van Hollywoods grootste sterren. Hij speelde onder meer in Driving Miss Daisy, The Shawshank Redemption, Unforgiven en Million Dollar Baby. Voor die laatste film kreeg hij een Oscar. De tachtigjarige acteur is vader van vier kinderen. Hij heeft twee huwelijken achter de rug. In 2008 scheidde hij na 24 jaar huwelijk van zijn tweede vrouw Myrna.