Rabobank verhoogt spaarrente: een trendbreuk?
Foto: BELGAIMAGE

Rabobank.be gaat op 1 juni zijn getrouwheidspremie op spaarrekeningen met 0,05 procent verhogen. Een trendbreuk?

Dat heeft Rabobank.be zonet in een mail naar zijn klanten bekendgemaakt. Op een gewone spaarrekening komt er bovenop de basisrente van 0,15 procent ook een getrouwheidspremie van 0,15 procent. Die getrouwheidspremie bedraagt nu 0,10 procent. De basisrente blijft ongewijzigd.

Op een Rabo Plus Account gaat de getrouwheidspremie op 1 juni omhoog van 0,25 naar 0,30 procent. De basisrente blijft hier behouden op 0,05 procent.

Het gaat om een kleine, maar symbolisch wel erg belangwekkende renteverhoging. Rabobank.be is de eerste grote spaarbank in ons land die in lange tijd zijn spaarders een hogere rente aanbiedt. In de voorbije jaren werden er alleen maar rentedalingen doorgevoerd. Op een klassieke spaarrekening bij de grootbanken is die spaarrente gezakt tot het wettelijk minimum van 0,11 procent.

Het is uitkijken of de grote vier in de Belgische bankwereld - KBC, BNP Paribas Fortis, Belfius en ING - het voorbeeld van Rabobank.be in de komende weken zullen volgen en renteverhogingen aankondigen. Dat zou een heuse trendbreuk zijn.