Zo word je de best betaalde actrice
Jennifer Lawrence als Katniss in ‘The hunger games’ Foto: IMAGEGLOBE

Code oranje, meer redenen heeft u niet nodig om vanavond het comfort van uw woonkamer op te zoeken. Een van onze televisietips is de doorbraakfilm van Jennifer Lawrence, de best betaalde actrice van het moment.

DE HOOFDVROUW

NPO 2, 22.55-0.15 uur

Marijke was acht jaar toen haar moeder het gezin verliet om zich aan te sluiten bij een sekte. Enkele jaren later wordt Marijke’s moeder samen met de leider opgepakt voor verschrikkelijke misdaden. Marijke heeft sinds het vertrek van haar moeder nooit meer contact met haar gehad en wil in het reine komen met haar verleden.

SON OF SAUL

Arte, 20.55-22.40 uur

De Hongaarse filmmaker Laszlo Nemes hangt zijn camera vast aan een man die zijn lotgenoten in Auschwitz richting gaskamers moet begeleiden. Wanneer hij tussen de lijken zijn eigen zoon herkent, start de zoektocht naar een laatste restje menselijke waardigheid.

THE HUNGER GAMES

Q2, 20.35-23.10 uur

The hunger games bewijst dat blockbusters ook zware thema’s op een intelligente manier kunnen brengen. Jennifer Lawrence is uitstekend als de jonge heldin die moet deelnemen aan een gruwelijk spel waarin jongeren elkaar tot de dood bekampen.