Michelle Obama steekt studenten hart onder de riem met oude foto
Foto: Instagram Michelle Obama

Volgens voormalige first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama is onderwijs de sleutel tot succes. Daarom deelde ze een foto van zichzelf tijdens haar studententijd op Princeton, om alle studenten aan te manen niet op te geven.

Obama ging naar de universiteit van Princeton in de jaren ‘80. Ze studeerde er sociologie, en later behaalde ze haar diploma rechten aan de universiteit van Harvard. Ze was, samen met haar broer, de eerste van haar familie die verder studeerde.

 

 

‘Ik weet dat het eng is om als eerste generatie van je familie verder te studeren, want dat was het ook voor mij’, schrijft ze op Instagram. ‘Ik was zwart, en kwam uit een arbeidersgezin in Chicago. De andere studenten op Princeton waren blank en meestal rijk.’

Ze schrijft verder dat ze op de universiteit voor het eerst opviel door haar huidskleur. ‘Maar ik vond goede vrienden en een mentor, die me voldoende zelfvertrouwen gaven’, aldus Obama.

Hard werken

Ze waarschuwt dat studeren aan de universiteit hard werken is, maar dat ze uit ervaring ziet dat een opleiding een leven kan veranderen. ‘Mijn advies aan studenten is om moedig te zijn en door te zetten’, besluit ze haar post.

Michelle Obama reist het land rond om jongeren te overtuigen verder te studeren aan de hogeschool of de universiteit. Ze zet haar schouders onder de College Signing Day, een dag waarop scholen extra aandacht geven aan de aanmeldingsprocedure voor hoger onderwijs in de Verenigde Staten.