Coucke zoekt nieuwe naam voor Vanden Stockstadion
Foto: ycs

Marc Coucke denkt eraan om het Anderlecht-stadion de naam van een sponsor te geven.

Voorzitter Marc Coucke stelt vandaag zijn beleidsplan voor bij Anderlecht. Eén ding is zeker: de nieuwe baas wil meer commer­ciële inkomsten genereren. Daarbij ligt ook het plan op tafel om een sponsor te laten betalen om zijn naam te verlenen aan het RSCA-stadion.

RC Genk voetbalt in de Luminus Arena, AA Gent in de Ghelamco Arena en KV Mechelen in het AFAS stadion. Anderlecht daarentegen voetbalt al 35 jaar lang in het Constant Vanden Stockstadion, als eerbetoon aan de oude voorzitter.

Bieden op de naam

In de volksmond mag de voetbaltempel in het Astridpark wel het Vanden Stockstadion blijven heten van Marc Coucke, maar dat levert financieel niets op. Daarom speelt de nieuwe voorzitter met het idee om ook een commerciële naam aan het stadion te geven. Verschillende bedrijven krijgen de kans om te bieden op de naam van het stadion.

Het is iets wat Coucke overigens ook deed bij KV Oostende, toen hij de thuisbasis daar omdoopte van Albertpark tot Versluys Arena, na de bouw van de nieuwe tribune door zijn goede vriend en bouwheer Bart Versluys.

De familie Vanden Stock voelt deze evolutie al een tijdje aankomen. Dochter Claire Vanden Stock is nog aandeelhouder, maar zal dit wellicht niet kunnen voorkomen. Een naamsverandering is overigens iets wat de familie Vanden Stock in de jaren tachtig zelf doorvoerde. Tot 1983 speelde Anderlecht zijn wedstrijden in het Stade Emile Versé, naar de eerste weldoener van de club. Toen werd de naam gewijzigd om Constant Vanden Stock te eren, maar dat gebeurde allemaal in onderling overleg met en met goedkeuring van de familie Versé. Het was toen geen commerciële zet.

Nog plannen

Wie de grootste kanshebbers zijn om hun naam te verlenen aan de voetbaltempel en of er een specifiek tijdschema is, is nog niet duidelijk.

Coucke heeft ook nog plannen om de commerciële inkomsten op te drijven. Zo wil hij tegen volgend seizoen meer vipseats in het stadion, wil hij een grote receptiezaal om bedrijven te laten netwerken en overweegt hij om de huurcontracten van de loges te herbekijken.

Daarnaast wordt ook nagedacht over een nieuw stadion, maar door alle papierwerk en vergunningen zal dat er wellicht niet voor 2023 zijn.