Amerikaans koppel naar rechter om zoon (30) uit huis te zetten
Michael Rotondo (links) en zijn ouders (rechts) praten met hun advocaat Foto: AP

In de Amerikaanse staat New York heeft een koppel dinsdag een rechtszaak gewonnen tegen hun dertigjarige zoon, die weigerde het ouderlijk huis te verlaten. Dat melden lokale media.

De zoon van Mark en Christina Rotondo weigerde het huis te verlaten, nadat zijn ouders dat meermaals hadden gevraagd. Ze stuurden eerst een formele brief, nadien vroegen ze een advocaat een uitzettingsbevel op te maken. De ouders hadden eerst al 1.100 dollar aangeboden om Michael te helpen een nieuwe woonst te vinden.

Nadat ze geen gehoor kregen, stapten de ouders naar de rechtbank van Onondaga. Michael woonde de laatste acht jaar bij zijn ouders, maar betaalde geen huur en deed geen huishoudelijke taken. Hij vroeg zes maanden de tijd om een nieuwe woonst te vinden. Volgens hem hebben familieleden recht op zes maanden kennisgeving voor ze effectief uit het huis kunnen worden gezet.

De rechter ging niet in op zijn vraag en beval Michael Rotondo het huis van zijn ouders ‘binnen een redelijke termijn’ te verlaten. De sociale diensten moeten de situatie opvolgen. De dertiger zal in beroep gaan tegen de uitspraak.