Bommetje in het Italiaanse voetbal: Reina en twee anderen hebben mogelijk banden met maffia
Foto: Photo News

De Spaanse WK-ganger Pepe Reina en de Italiaanse ex-voetballers Paolo Cannavaro en Salvatore Aronica moeten zich voor de Italiaanse voetbalbond (FIGC) verantwoorden voor hun mogelijke banden met de maffia. Dat meldt de Italiaanse pers dinsdag. Ook voetbalclub Napoli zou betrokken zijn bij de affaire. Doelman Reina speelt sinds 2015 bij Napoli, Cannavaro en Aronica voetbalden in een verder verleden bij de Zuid-Italiaanse ploeg.

Het drietal wordt ervan verdacht “ongepaste relaties” onderhouden te hebben met de broers Esposito, gekende fiuguren binnen de Camorra, de maffiatak in Napels. Ook enkele personeelsleden van Napoli zijn verhoord, zoals sportief coördinator Paolo De Matteis. Reina en Paolo Cannavaro, broer van Fabio Cannavaro, zouden onder meer gratis tickets voor wedstrijden van Napoli gegeven hebben aan de Esposito’s. Reina, die op weg lijkt naar AC Milan, zou ook zijn afscheidsfeest gehouden hebben in een nachtclub van de familie.

Cannavaro maakte afgelopen december een einde aan zijn actieve carrière. Nadien vervoegde hij de omkadering van de Chinese club Guangzhou Evergrande waar zijn broer trainer is. Aronica zette in 2015 een punt achter zijn (prof)loopbaan.