Facebook helpt vermiste kinderen opsporen
Foto: REUTERS

Facebook gaat een Child Alert tonen in het nieuwsoverzicht van Belgische gebruikers wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Dat hebben Child Focus en Facebook aangekondigd tijdens een persconferentie.

Zodra het gerecht vreest dat het leven van een vermist kind in direct gevaar is, kan het beslissen een Child Alert uit te sturen. Wanneer dat gebeurt, toont Facebook de melding in het nieuwsoverzicht van de Belgische Facebookgebruikers.

Het bericht toont een foto van de vermiste en alle informatie die nuttig is om het kind terug te vinden, zoals kledij, de plaats waar hij of zij het laatst gezien is of een beschrijving van een auto die betrokken is bij de verdwijning. Gebruikers kunnen het Child Alert delen met Facebookvrienden.

België is het 17de land waar Facebook dergelijke opsporingsberichten verspreidt. In andere landen spreekt men van een ‘Amber Alert’, genoemd naar een meisje dat in 1996 in Texas verdwenen is.

Child Alert werd in 2011 ontwikkeld door Child Focus en is het ultieme middel om het publiek te bereiken wanneer het leven van een kind in onmiddellijk gevaar is. Het is tot nu nog maar twee keer gebruikt.