Samsung QLED, de beste manier om voetbal te kijken
Foto: Samsung
Samsung QLED-televisies maken gebruik van quantum dots voor een ongeëvenaarde helderheid en zuivere kleuren. Gecombineerd met hun uitmuntend contrast en verbeterde antireflectietechnologie zijn ze het ideale scherm om met vrienden en familie naar het voetbal te kijken, zelfs in een fel verlichte woonkamer.
Dossier aangeboden door Samsung.

Rijke kleuren
Hoe zet je schitterend licht om in de mooiste kleuren? Samsung QLED-tv’s maken gebruik van nanoscopische kleine deeltjes, quantum dots, die het licht omzetten in een ware explosie van kleuren. Op een QLED-tv zie je meer dan een miljard verschillende kleuren van de meeste intense rode, groene of blauwe tinten tot de subtielste donkere of heldere pastelkleuren.

Bij andere technologieën vervagen de kleuren als het beeld erg helder of erg donker is. Maar Samsung QLED-tv’s bereiken als eerste een kleurvolume van 100%. Zo geniet je bij alle content van de volledige kleurenpracht van het beeld.

Superieur contrast in elke omgeving
Contrast is wat diepte geeft aan beelden, wat ze tastbaar maakt, en kleuren extra sterk in de verf zet. QLED-tv’s leveren een uitstekend contrast, met het diepste zwart en het helderste wit. Zo brengen ze elk detail haarscherp in beeld. Superieure antireflectietechnologie weert storend omgevingslicht uit het beeld, zodat je van hetzelfde prachtige contrast geniet, ongeacht hoeveel licht er in de kamer is.

Fijnste schaduwdetail
De helderste lichtaccenten, de meeste intense kleuren en het subtielste schaduwdetail, dat is wat High Dynamic Range (HDR) je laat zien. De Q HDR-technologie van Samsung QLED-tv’s biedt een extreem hoge helderheid en verbeterd contrast. Zo geniet je van de indrukwekkende HDR-beelden ongeacht de hoeveelheid licht in de kamer. Of je nu kijkt met alle lichten uit om een bioscoopsfeer te creëren, of in een zonovergoten woonkamer waar je met vrienden van het voetbal geniet, Q HDR toont je alle schaduwdetails in donkere scènes en elke subtiele nuance in heldere beelden. QLED-tv’s ondersteunen HDR10+, de nieuwste standaard die elke scène op een andere manier behandelt om het best mogelijke beeld te tonen. Zo zie je exact wat de filmmaker voor ogen had.

Samsung QLED-tv’s dragen het Ultra HD Premium-certificaat van de UHD Alliance. Een garantie op de beste mogelijke weergave van Ultra HD HDR-beelden.

Verborgen motor
In een ver verleden was live-tv het enige wat we bekeken op onze televisie. Vandaag krijgen we ons beeldmateriaal uit tal van verschillende bronnen: spelconsoles, Ultra HD Blu-ray-spelers, streamingdiensten zoals Netflix en YouTube, en uiteraard ook de filmpjes die we zelf schieten. Al die bronnen mogen niet zomaar op dezelfde manier op het scherm gezet worden. Daarom analyseert en optimaliseert een krachtige grafische motor, de Q Engine, alle beelden op basis van bron en inhoud. Zo geniet je altijd van de beste beeldkwaliteit.

Gegarandeerde beeldkwaliteit
Quantum dots zijn anorganisch materiaal, net als diamanten, en slijten niet door langdurig gebruik. Over inbranden hoef je je dan ook absoluut geen zorgen te maken. Je QLED-tv staat garant voor perfecte beeldkwaliteit en heldere kleuren, jaar na jaar.

Beleef het groots!
Om van elke voetbalwedstrijd een fantastische belevenis te maken wil je een zo groot mogelijk beeld. Een groter scherm vult immers een groter deel van je blikveld waardoor je des te meer het gevoel hebt dat je echt in het stadion zit. QLED-tv’s zijn beschikbaar in een hele reeks maten van 49 tot 82 inch. Hoe kies je de juiste maat voor jouw woonkamer? Erg eenvoudig: meet de afstand tussen de belangrijkste zitplaats en het televisiescherm. Deel die afstand (uitgedrukt in cm) door anderhalf, het resultaat is de ideale schermmaat (in cm, deel nog eens door 2,54 voor de maat in inch) voor een fenomenaal voetbalfestijn.