Ambient Mode laat je TV in je interieur verdwijnen
Foto: Samsung
Niemand ziet graag dat grote, zwarte scherm wanneer de televisie uitstaat. Daarom introduceert Samsung de Ambient Mode op zijn QLED-tv’s. Maak van je televisie een deel van je interieur, een designstuk dat perfect past in de stijl van je woonkamer. Toon interactieve designs, informatie of foto’s op een achtergrond die de tv bijna doet opgaan in de achterliggende muur. De Ambient Mode is slim genoeg om zichzelf uit te schakelen en gebruikt nauwelijks energie.
Dossier aangeboden door Samsung.

Moderne, interactieve designs
De Ambient Mode biedt drie verschillende functies. In de Deco-stand transformeert hij het scherm in een modern, interactief designobject. Geef de woonkamer wat extra kleur, of zet een subtiel spel van zachte bewegingen op het scherm. Vooraanstaande designers kozen een reeks beelden die sfeer en stijl uitademen. Er past er zeker een in jouw interieur.

Informatief
Heb je graag altijd wat informatie bij de hand, dan is de Info-modus de juiste keuze. Tegen een zachte of bijna transparante achtergrond toont de televisie je de tijd, buitentemperatuur, het weer, en het belangrijkste nieuws.

Knapste fotokader
Je televisie kan natuurlijk ook dienstdoen als fantastisch fotokader. Lever de foto’s aan vanuit je smartphone of sync ze vanop je Samsung Cloud, en klaar. Dankzij de schitterende QLED-beeldkwaliteit herbeleef je de leukste momenten opnieuw, telkens je even naar de televisie kijkt.

Verdwijnt tegen je muur
Heb je ooit bedacht hoe knap het zou zijn om de televisie in de achtergrond te doen verdwijnen? Dat kan. Neem met de SmartThings-app op je smartphone een foto van de muur. De app helpt je om de foto op de juiste manier te nemen, zodat de televisie hem kan gebruiken om de achterliggende muur te simuleren op het scherm. Met dat beeld als achtergrond voor de informatie, foto’s of kunsteffecten lijkt het wel alsof ze boven de muur zweven met een fijn kader errond. Je televisie is bijna onzichtbaar!

Slim licht
Om de Ambient Mode perfect te laten opgaan in je woonkamer is er meer nodig dan gewoon beeld op het scherm zetten. Wanneer een stralende zon door de ramen schijnt, moet het beeld ook zichtbaar blijven, zacht maar duidelijk. En wanneer je ’s avonds voor een intieme sfeerverlichting kiest, mag het scherm die sfeer niet verbreken en moet het zichzelf wat wegcijferen. Daarom gebruikt de Ambient Mode een lichtsensor die het beeld nauwkeurig aanpast op basis van de hoeveelheid licht in de kamer.

Groen bedacht
Samsung heeft een hart voor het milieu. Het zachte beeld van de Ambient Mode en de slimme aanpassingen op basis van de lichtsensor zorgen ervoor dat de Ambient Mode heel weinig energie verbruikt. Dankzij een bluetooth low energy-verbinding met je smartphone weet de televisie wanneer er niemand thuis is, en kan hij de Ambient Mode uitschakelen.

Zonder zorgen
Samsung QLED-televisies hebben geen enkel probleem met inbranden, het verschijnsel waarbij beelden die gedurende lange tijd op het scherm staan ook daarna zachtjes zichtbaar blijven en zo de beeldkwaliteit nadelig beïnvloeden. Gebruik de Ambient Mode dus zonder zorgen.