CD&V pakt uit met liefst 23 nieuwe gezichten
CD&V Roeselare stelde gisteravond haar volledige lijst voor de verkiezingen voor. Foto: sbr

Op de lijst van CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare prijken liefst 23 nieuwe gezichten. Huidig burgemeester Kris Declercq is lijsttrekker, schepen Griet Coppé duwt.

De lijst van CD&V is nu volledig, met alle 39 kandidaten. “We hebben een mooie groep kandidaten samengesteld. Ze bruisen van enthousiasme”, zegt voorzitster Jannick De Poorter. Zij zal zelf bovenaan de derde kolom van de lijst staan. Op die lijst komen negentien vrouwen en twintig mannen. Met Marlies De Clercq en Marc Vanwalleghem heeft de partij in Roeselare ook twee mensen die kandidaat zijn voor de provinciale verkiezingen.

Lijsttrekker Kris Declercq is kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester. “Ons motto voor de verkiezingen is ‘Verder Voluit Vooruit’. We willen ervoor zorgen dat elke Roeselarenaar vooruit kan gaan, vooral door in te zetten op leefkwaliteit.”

Lijst ook verjongd

De lijst is met 23 nieuwe gezichten sterk vernieuwd. Ook de verjonging valt op. Hoogste nieuwkomer is Astrid Deceuninck. “Zij is één van de kandidaten die met aanstekelijk enthousiasme de vernieuwing op de lijst invulling geeft”, bewierookt burgemeester Kris Declercq zijn collega. “Als mama en leerkracht wil ze dat elk kind veilig naar school kan fietsen. Daarnaast wil ze inzetten op de culturele uitstraling van de stad.”

Europees Parlementslid Tom Vandekendelaere staat op plaats drie. “Europa begint voor hem in Roeselare. Hij is de trekker van onze jongerenbrigade.”

CD&V doet voor deze verkiezing ook een beroep op mensen met enige ervaring in de politiek. Huidig schepenen Marc Vanwalleghem en Griet Coppé duwen de lijst. “Als we terugkijken op de voorbije legislatuur kunnen we trots zijn op het werk van onze ploeg. Net zoals toen, geloven we dat eerlijkheid werkt, niet alleen met elkaar, maar ook tegen de mensen.”

Op 8 juli stelt de partij haar programma voor de verkiezingscampagne voor.