Station van Marseille ontruimd, verdachte man opgepakt
Foto: REUTERS

Het station Saint-Charles in de Zuid-Franse stad Marseille is zaterdagnamiddag ontruimd. De politie heeft een verdachte man opgepakt. Franse media melden dat de man mogelijk explosieven bij zich zou gehad hebben.

Volgens de Franse krant La Provence sloeg een militair alarm nadat hij een man had opgemerkt met een zak met daarin draden en batterijen. De man in kwestie weigerde zijn identiteitskaart te tonen en werd opgepakt. Hij ontkende dat hij explosieven bij zich droeg.

De Franse televisiezender BFMTV meldt op zijn beurt dat de man naar eigen zeggen verschillende nationaliteiten zou hebben. Tijdens de overbrenging naar het politiecommissariaat zou hij ‘Je ne suis pas Charlie’ geroepen hebben, verwijzend naar de slogan ‘Je suis Charlie’ die ontstond na de dodelijke aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in 2015.

De ontmijningsdienst is ter plaatse gestuurd om de zak te controleren. Het stationsgebouw werd geëvacueerd maar is intussen opnieuw vrijgegeven door de ordediensten.