Tijdens een persconferentie over de hervorming van het Amerikaanse gevangeniswezen heeft Trump gereageerd op de schietpartij op een middelbare school in Texas. 'Een droevige dag', klonk het.

Na een schietpartij in een middelbare school in Texas, waarbij zeker 8 doden zijn gevallen, uitte Donald Trump zijn medeleven aan de nabestaanden en veroordeelde hij de 'weerzinwekkende daad'.

Intussen braken verschillende Amerikaanse politici opnieuw een lans op Twitter om de wapenwetten in het land te verstrengen. 'Elke dag dat we er niet in slagen om te reageren op wapengeweld, doen we onze kinderen tekort', aldus Hillary Clinton. 'Trump moet eindelijk de moed hebben om het op te nemen tegen de NRA (Amerikaanse wapenlobby, red.) en moet doen wat het Amerikaanse volk wil', deed Bernie Sanders er nog een schepje bovenop. 'Genoeg is genoeg!'

 

 

Nancy Pelosi, de Democratische fractievoorzitster in het Huis, eiste dan weer dat het Congres actie onderneemt met de hashtag #neveragain en legde in haar tweet de nadruk op het bedanken van de 'heroïsche hulpdiensten' en op het steunen van de studenten en hun naasten.