Luc Decrick trekt CD&V-lijst
CD&V Pepingen heeft zijn lijst klaar, met Luc Decrick op kop en André De Roubaix als lijstduwer. Foto: idh

Na een legislatuur die in Pepingen vooral gekenmerkt werd door drie jaar van onbestuurbaarheid, kiest de CD&V voor stabiliteit. Ze kiest voor huidig burgemeester Luc Decrick om de lijst te trekken.

Luc Decrick wordt als lijsttrekker gevolgd door schepen Suzanne De Cort en Peter van Cutsem. Opmerkelijk is dat Mich Pompen na een korte rustperiode terugkeert naar de politiek en de vierde plaats op de CD&V-lijst krijgt. Ook landbouwer Erik Sulmont keert terug op de vijfde plaats. De lijst wordt verder vervolledigd met Leen Pollé, Patrick Vanbellinghen, Frieda Moriau, Ben De Ridder, Aleitheia de Guzman, Jeroen Decrick, Anita Deleener, Marc Paridaens, Marleen Pierreux en gewezen burgemeester André De Roubaix duwt de lijst.

“Na een lange periode van onbestuurbaarheid nam CD&V samen met Peter Lacres het bestuur in Pepingen over. Dat was geen gemakkelijke klus met nog amper anderhalf jaar te gaan. Toch slaagden we erin de rust in Pepingen te doen terugkeren en bovendien de drie doelen die we ons voorop hadden gesteld te realiseren: de belastingen verlagen, het fietspad naar Bogaarden realiseren en het dossier van de Zagerij administratief rond krijgen”, aldus woordvoerder André De Roubaix. “Het leek ons dan ook meer dan logisch om het vertrouwen in deze schepenen te bestendigen. We denken dat we een evenwichtige lijst hebben met een gezonde mix uit alle deelgemeente, van jong en oud, van nieuwkomers en ervaring. In de volgende legislatuur is dat een goede basis om te gaan voor stabiliteit in de politiek in Pepingen.”

Geen kartel

Volslagen nieuwkomers op de lijst zijn Anita Deleener en Aleitheia de Guzman uit Beert, en Jeroen Decrick en Ben De Ridder uit Pepingen.

Opmerkelijk is dat CD&V voor het eerst in twaalf jaar niet meer in kartel opkomt maar onder in zijn eigen naam op eigen kracht. De twee vorige gemeenteraadsverkiezingen gebeurde dat telkens in kartel met SP.A, maar deze partij staat momenteel op een laag pitje in Pepingen en komt niet op bij de verkiezingen.

Ook onafhankelijk schepen Peter Lacres en huidig partner van de CD&V in het schepencollege staat niet op de CD&V-lijst. Wat de politieke ambities van Peter Lacres zijn in Pepingen is momenteel nog onduidelijk.

“Aan het verkiezingsprogramma wordt nog volop gewerkt”, aldus André De Roubaix.