Eerste schepen Belsack werkt aan eigen politiek project
Rutger Belsack.mediahuis Foto: dhh

De versplintering van de Ternatse Lijst van de Burgemeester (LVB) lijkt gestaag verder te gaan nu eerste schepen Rutger Belsack bekend maakt dat ook hij werkt aan een nieuw politiek project.

Een grote verrassing kan je de bekendmaking van Belsack niet helemaal noemen. Zijn naam en die van enkele andere grote politieke vissen waaronder onder meer Ronald Parys, Linda Billens, Hilde Van Overstraeten en Marc Faes zijn sinds het uiteenspatten van de LVB nog niet te bespeuren op een andere lijst.

Of zij allen deel gaan uitmaken van het nieuwe project, wil Belsack voorlopig nog helemaal niet gezegd hebben. “Er is de afgelopen maanden al veel te veel over gezegd en geschreven en dat heeft voor veel onzekerheid gezorgd”, zegt hij. “Concreet kan ik hierover dus nog niets melden. Het moet een geloofwaardig liberaal project worden dat zowel nieuwe mensen kansen geeft als mensen met ervaring.”

Versplintering

Liberaal omdat Belsack eigenlijk een lidkaart heeft van Open VLD heeft, maar met de lokale lijst heeft hij gebroken na een dispuut over de aanstelling van lijsttrekker Angelo Van Wilderen die overkwam van CD&V.

Met het nieuwe project lijkt de versplintering van de ooit roemrijke LVB, die decennialang de plak zwaaide in Ternat, dus gewoon door te gaan. De wegen van de leden van de lijst gaan intussen alle kanten uit: een deel komt op onder Open VLD, huidig burgemeester Luc Wachtelaer en ex-schepen Kathleen Platteau hebben de nieuwe burgerlijst Voor Ternat opgericht waarbij voormalig schepen Armand van Malderen zich aansloot. En begin deze maand nog maakte schepen van Openbare Werken Jozef Borremans bekend dat hij voor CD&V en Volks zal opkomen.