Meghan Markle moet niet alleen naar het altaar wandelen
Foto: AFP

De Britse kroonprins Charles zal zijn toekomstige schoondochter op haar huwelijksdag begeleiden naar het altaar, heeft Kensington Palace bekendgemaakt. Er werd naar een oplossing gezocht nadat de vader van het bruid had afgezegd voor het huwelijk door een hartoperatie.

‘Ms. Meghan Markle heeft de prins van Wales gevraagd om haar op haar huwelijksdag naar het altaar te begeleiden in St. George’s Chapel. De prins van Wales is vereerd om haar op deze manier te verwelkomen in de koninklijke familie’, aldus het bericht van Kensington Palace.

Donderdag bevestigde het Britse hof dat Thomas Markle, de vader van de bruid, het huwelijk van zijn dochter niet zal kunnen bijwonen na een hartoperatie. In een boodschap schreef Markle dat ze het erg jammer vindt. ‘Ik geef veel om mijn vader en ik hoop dat hij de ruimte krijgt om zich te richten op zijn gezondheid’, aldus Markle.

Meteen werd gespeculeerd wie de bruid dan wel voor het altaar zal leiden. Velen dachten dat haar moeder Doria Ragland die rol op zich zou nemen, enkelen meenden dat Markle alleen zou wandelen. Fans van de televisiereeks Suits hoopten dan weer dat acteur Patrick Adams, die in de reeks haar echtgenoot speelt en is uitgenodigd op het huwelijk, de rol op zich zou nemen.

Maar het wordt dus prins Charles. Dat in de richting van de koninklijke familie werd gekeken voor een oplossing, is niet vreemd. Toen prinses Margaret in 1960 huwde met Anthony Armstrong-Jones, was haar vader koning George VI al enkele jaren overleden. Zij werd toen begeleid door haar schoonbroer, prins Philip.