Open VLD Aarschot haalt met Bert Van der Auwera sociale troef binnen
“Ik zie Aarschot graag”, zegt Bert Van der Auwera, “en de inwoners nog liever.” Foto: dvg

Dat Gwendolyn Rutten de lijst van Open VLD trekt en voor de sjerp in Aarschot gaat, was al geweten. Maar de tweede en de derde plaats zijn nu ook bekend. Rutten kondigt Bert Van der Auwera en Christel Verlinden aan als een combinatie van vernieuwing en ervaring.

De ervaring staat voor huidig schepen Christel Verlinden. Zij komt op de derde plaats te staan. De vernieuwing staat dan weer voor nieuwkomer Bert Van der Auwera. Hij wordt de nummer twee bij Open VLD.

“Bert is een doener met een groot sociaal hart. Met zijn bedrijf Best – dat hoogtechnologische sorteermachines bouwt voor de voedings- en recyclage-industrie – won hij als enig Vlaams bedrijf twee keer de Leeuw van de Export”, zegt Rutten. “De jongste jaren hield Bert zich bezig met sociale projecten. Zo startte hij drie jaar geleden de horecazaak Harte Troef op. Dat deed hij om kansen te creëren voor sociale tewerkstelling, waar een groot tekort aan is. Door ook lid van de raad van bestuur van Apojo (het vroegere Huize Eigen Haard, nvdr.) te zijn weet hij maar al te goed wat de behoeften zijn van de meest kwetsbare inwoners van onze stad.”

Samenwerken

“Ik zie Aarschot graag”, zegt Bert. “En ik zie de inwoners van Aarschot nog liever. Ik ben hier geboren en getogen en vertoef altijd tussen de mensen. Ik vind het belangrijk dat er leven is in onze stad en dat er plaats is voor iedereen. Daar wil ik aan bouwen. Ik weet hoe ik projecten kan realiseren en hoe ik dingen die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben, toch kan doen samenwerken. De verbouwing van het gebouw in de Theo De Beckerstraat (Harte Troef, nvdr.) was een harde noot om kraken, maar ik heb doorgezet en het resultaat mag gezien worden. Maar nog trotser ben ik op het feit dat hier mensen met een troef samenwerken en mee helpen een horecazaak uit te baten. In elke mens zit immers een troef. Het is gewoon een kwestie van die eruit te halen. Dat wil ik ook in Aarschot doen.”