Dietwin A. blijft aangehouden in verband met moord in Oudenburg
Foto: Kurt

Dietwin H., een goede vriend van hoofdverdachte Kevin L., blijft aangehouden voor zijn rol bij de moord op Caroline Dombrecht (46). De Oost-Vlaming werd niet aangehouden voor moord, meldt zijn advocaat.

Dietwin H. (37) uit Oosterzele trok zondagavond met zijn vriend Kevin L. naar het huis van Caroline Dombrecht, de ex-vriendin van L. vriend. Dombrecht werd verdoofd en nadien met messteken om het leven gebracht. Haar drie tienerkinderen A. (11), I. (13) en N. (17) werden gekneveld en door L. bedreigd met een pistool.

Maandagmiddag werd L. opgemerkt op het dak van een flatgebouw in Bredene. Nadat hij daar uren had gezeten, mogelijk met het plan zichzelf van het leven te benemen, gaf L. zich over aan agenten van de Speciale Eenheden. H. werd dinsdagmiddag rond 15.30 uur opgepakt in Melle.

Het is onduidelijk of H. meer was dan alleen de chauffeur van L.. Woensdag werd alvast besloten om hem aan te houden. 
Ondertussen is Kevin L. voor de onderzoeksrechter verschenen. Hij werd aangehouden op verdenking van moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving. 'Onze cliënt heeft zijn bekentenissen van bij de politie bevestigd tegenover de onderzoeksrechter. De voorleiding is sereen verlopen', aldus meester Tom Noyez. Over het motief wenst de verdediging zich niet uit te spreken.

Beide verdachten zullen vrijdag voor de raadkamer in Brugge moeten verschijnen. Dan zal beslist worden over hun verdere aanhouding.