Boston heeft dinsdag opnieuw gewonnen van Cleveland in het tweede duel van de finale in de Eastern Conference in de NBA. Voor eigen publiek haalden de Celtics het met 107-94, goed voor een 2-0 voorsprong.

Cleveland, vorig seizoen verliezend finalist, had eerder ook de eerste confrontatie met 108-83 verloren. De Celtics hebben nog twee zeges nodig om zich te verzekeren van een ticket voor de NBA-finale. De twee volgende wedstrijden, zaterdag en maandag, vinden in Cleveland plaats.

In het tweede quarter leidde Cleveland nog met elf punten, maar na de pauze ging het atletischere Celtic op en over de bezoekers. Cleveland-ster LeBron James, die mikt op een achtste opeenvolgende NBA-finale, was met 42 punten, 12 assists en tien rebounds goed voor een triple-double. Met uitzondering van Kevin Love (22 punten) kreeg hij echter weinig steun van zijn ploegmaats. Voor Boston gooide Jaylen Brown 23 punten door de korf, bij de thuisploeg eindigden zes spelers in de dubbele cijfers.

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de grote finale. De tegenstander daarin wordt uittredend kampioen Golden State of Houston, de finalisten in het Westen. De Warriors haalden het in de eerste wedstrijd met 106-119.