Opnieuw aanslag in Indonesië: aanvallers gaan politie te lijf met machetes
Archiefbeeld: vele Indonesiërs trokken de straat op om te protesteren tegen het aanhoudende terroristische geweld. Foto: AFP

De politie heeft woensdag vier vermoedelijke terroristen doodgeschoten na de aanslag op een politiecommissariaat in het noordwesten van Indonesië. Daarbij kwam één politieman om. Dat zeggen de lokale autoriteiten.

De daders reden met een bestelwagen in op de hoofdingang van het commissariaat in Riau, op het eiland Sumatra. Ze stapten uit en vielen de politie aan met zwaarden. Uiteindelijk schoot de politie hen dood.

Drie politiemannen zijn gewond. Een agent die door de auto van de aanvallers werd aangereden, is aan zijn verwondingen overleden.

De voorbije dagen vond er een reeks aanslagen plaats in Surabaya, de op een na grootste stad van Indonesië, op het eiland Java. Daarbij kwamen dertien slachtoffers om en lieten ook dertien daders het leven.

Een familie van vijf, een meisje van vijf jaar inbegrepen, had maandag een zelfmoordaanslag gepleegd op een politiecommissariaat in Surabaya. De dag voordien viel een andere familie, onder wie ook minderjarigen, drie kerken aan in de stad. De aanslagen in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, werden opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).