Kellogg’s verlaat Venezuela, Maduro neemt fabriek over
Foto: AP

De Venezolaanse regering heeft dinsdag de controle overgenomen van de vestiging van ontbijtgranenfabrikant Kellogg’s in Venezuela. Dat zegt president Nicolas Maduro. De Amerikaanse groep zette haar activiteiten stop vanwege de economische crisis in het land.

Volgens Maduro zal ‘de arbeidersklasse’ de productie voortzetten in de fabriek in Maracay, een stad ten westen van hoofdstad Caracas. De producent van ontbijtgranen sloot dinsdag na 57 jaar de deuren van de fabriek vanwege de ernstige economische crisis in Venezuela. ‘De huidige verslechtering van de economische en sociale situatie verplicht het bedrijf om zijn activiteiten te stoppen en het land te verlaten’, staat in een persbericht van de onderneming.

Driehonderd werknemers kwamen zo zonder job te zitten. Het vertrek van Kellogg’s heeft tot doel om ‘het volk bang te maken’ in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van zondag, zei Maduro voor duizenden aanhangers in de noordelijke stad Valencia.

Het is niet voor het eerst dat de regering fabrieken overneemt van bedrijven die wegtrekken. Eerder was dat al het geval bij Kimberly-Clark, General Motors en Clorox. Coca-Cola en Colgate schortten hun activiteiten tijdelijk op of bouwden ze af.

Kellogg’s verlaat Venezuela, Maduro neemt fabriek over
Foto: AP