Witsel en Tianjin Quanjian plaatsen zich voor kwartfinales Aziatische Champions League
Foto: AFP

Tianjin Quanjian heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van de Aziatische Champions League. In de terugwedstrijd van de achtste finales volstond een 2-2-gelijkspel op het veld van Guangzhou Evergrande, nadat de heenmatch op 0-0 was geëindigd. Axel Witsel speelde de volledige wedstrijd bij Tianjin Quanjian en gaf een assist.

Het Chinese Tianjin Quanjian kwam tot tweemaal toe op achterstand op het veld van de Chinese recordkampioen Guangzhou Evergrande, maar trok de situatie telkens snel recht. De Braziliaan Ricardo Goulart (17.) opende de score voor Guangzhou Evergrande, maar zijn landgenoot Alexandre Pato (19.) maakte twee minuten later op voorzet van Rode Duivel Axel Witsel al de 1-1. Na de rust scoorde Goulart (48.) zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, maar opnieuw kon Guangzhou Evergrande zijn voorsprong niet lang vasthouden. Deze keer was het Wang Jie (52.) die de gelijkmaker binnentikte en voor de kwalificatie zorgde.

In de Chinese Super League gaat het minder goed met Tianjin Quanjian en Axel Witsel. Na tien speeldagen staat Tianjin Quanjian negende met twaalf punten, acht punten achter leider Shanghai SIPG.