Hugh Grant terug naar televisie, nu hij ‘ouder en lelijker’ is
Hugh Grant. Foto: REUTERS

De Britse acteur Hugh Grant zal voor het eerst in lange tijd opnieuw te zien zijn in televisieseries. ‘Nu ik ouder en lelijker ben, zijn de rollen gevarieerder’, zei Grant.

Grant is momenteel te zien in de serie A Very English Scandal, een verhaal over politicus Jeremy Thorpe. De reeks gaat over de rechtszaak tegen Thorpe, die terechtstond voor samenzwering voor de moordpoging op zijn voormalige partner, Norman Scott.

Het is meer dan twintig jaar geleden dat Grant te zien was in een televisieserie. ‘Vroeger trok men zijn neus op voor televisieseries, maar dat is nu veel minder. Ik wilde altijd gaan voor het project dat op dat moment het interessantst was. En nu ik ouder en lelijker word, worden de rollen ook gevarieerder’, zei Grant op Radio Times. Op de vraag of hij nog in romantische komedies zou spelen, antwoordde de acteur: ‘Die vogel is gaan vliegen.’

Het is een tijdje geleden dat Grant te zien was op het witte doek. Hij focuste zich op campagnevoering voor de hervorming van de perswetgeving na het afluisterschandaal in het Verenigd Koninkrijk.