Groen Oostende strikt Dorian van der Brempt
Dorian van der Brempt (links) in mei 2016 bij de opening van het Spilliaerthuis. Foto: vln

Cultuuricoon Dorian van der Brempt is kandidaat voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende.

De Oostendse afdeling van Groen heeft de 69-jarige Dorian van der Brempt toegevoegd aan hun lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij woont sinds 2015 in Oostende en wou zich engageren voor de stad.

Van der Brempt is een gekende naam in de cultuurwereld. Zo werkte hij onder meer voor het kabinet van oud-cultuurministers Bert Anciaux en Paul van Grembergen. Hij was ook directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren van 2005 tot 2015. Momenteel is hij bestuurslid bij onder meer deSingel, het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Prins Filipsfonds.

‘Ik leerde Groen kennen in culturele context. Jos Geysels als excellente voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Kristof Calvo in Mechelse cultuur vzw, Bart Caron als collega op kabinet Cultuur. Toen Groen me vroeg voor Oostende, was ik aangenaam verrast’, aldus van der Brempt.

‘Oostende heeft nood aan vernieuwing. Groen is klaar om mee te besturen. Als “oudere jongere” denk ik over tijd en een beetje ervaring te beschikken om te helpen beter cultureel te besturen en het algemeen Oostends belang te dienen. Oostende moet meer worden dan een immo-project gericht op tweedeverblijvers, toeristen en mensen op leeftijd.’

Lijsttrekker Wouter De Vriendt is ‘trots’ met Dorian van der Brempt als nieuwe “cultuurambassadeur”. ‘Het is een stevig signaal dat een icoon zoals Dorian van der Brempt voluit kiest voor Groen in Oostende. Veel mensen geloven in Groen als motor van positieve vernieuwing in Oostende. De komst van Dorian zet die ambitie verder kracht bij. Het is duidelijk dat er in Oostende iets aan het bewegen is’, zegt hij.