Bij een bomaanslag aan het hoofdkwartier van de politie in de Indonesische stad Surabaya is één persoon omgekomen, tien anderen raakten gewond. Ook deze aanslagen werden gepleegd door leden van één gezin. Onder hen een meisje van acht.

Om 8.50 uur plaatselijke tijd was er een ontploffing aan het politiehoofdkwartier van Surabaya. De politie bevestigde dat daarbij één persoon om het leven kwam. Vier agenten en zes burgers raakten gewond.

Volgens de plaatselijke politie werd de aanslag gepleegd door vijf leden van eenzelfde familie. Onder hen zou een meisje va, acht jaar zijn. De familieleden reden op twee motorfietsen de parking van het politiebureau op. Ze bliezen zichzelf op, toen ze aan een controlepost kwamen. 

Gisteren kwamen bij aanslagen op drie kerken in Surabaya ook al elf mensen om. Ook die aanslagen zouden het werk geweest zijn van één familie, die banden zou hebben met Jamaah Ansharut Daulah (JAD), een groep die terreurgroep Islamitische Staat steunt.

‘Deze aanslagen zijn het werk van lafaards. Ze zijn onwaardig en barbaars’, verklaarde de Indonesische president Joko Widodo over de aanslagen van zondag en maandag.