Vlaming in Franse cel na jacht op motordief
themabeeld Foto: ss
Een man uit Menen die zelf zijn gestolen motor wou terughalen uit Noord-Frankrijk, zit in de cel nadat de dief crashte. Ludovic J., de eigenaar, zit nu vast voor poging tot doodslag.

De motor van Ludovic J. (33) uit Menen werd vorige week gestolen. Donderdagavond hoorde J. dat zijn Yamaha opgemerkt was in Bourgogne, een beruchte wijk in het Noord-Franse Tourcoing. Rond 19 uur trok hij er samen met een vriend naartoe. In Tourcoing merkte hij al snel de motor op: de dief scheurde ermee door de wijk.  De Belgen zetten de achtervolging in. De dief, die een passagier achterop had, probeerde de Belgen af te schepen en nam een bocht van 180 graden. Toen liep het mis: een auto kon hen niet meer ontwijken, de motorrijder belandde op de motorkap en overleed ter plaatse.  

Garagebox

Vrienden en familieleden van de motordief reageerden furieus.  Ze omsingelden de auto van Ludovic J., maar die kon ontkomen. Hij verschool zich in Halluin, in de garagebox van zijn vader, maar werd daar al snel omsingeld. 

Pas rond drie uur ’s nachts kon de politie de gemoederen bedaren. J. maakte zich uit de voeten en gaf zich aan bij de Franse politie. Hij zit nu in een Franse gevangenis op verdenking van poging tot doodslag. Enkele heethoofden die hem hadden bedreigd werden ook opgepakt.

Het gerecht probeert nu de exacte omstandigheden van de diefstal en de crash te achterhalen. Ondertussen krijgt de familie van J. extra politietoezicht uit vrees voor represailles.