CD&V hoopt mee te besturen: “Ons werk is nog niet af”
Deze ploeg wil volgende legislatuur deel uitmaken van de bestuursploeg. Foto: jvi

Nadat CD&V Dilbeek eerder al het lijsttrekkersduo bekendmaakte, werden acht extra namen vrijgegeven.

Lijsttrekker Jef Vanderoost en Elke Zelderloo op plaats twee krijgen gezelschap van Gino Roesems en Patrick Ledoux. Twee ‘anciens’ die in 2012 ook al op de lijst stonden. Daarnaast zijn er zes nieuwe namen, onder wie de ‘youngsters’ Laura Detremmerie en Jaan De Koster. “Laura is studente diergeneeskunde en woont in het centrum van Dilbeek. Jaan is actief in Chiro Bodegem, werkt als consultant en is de gangmaker van onze programma-werkgroep”, zegt Vanderoost. “Daarnaast zijn er ook Nele Groenweghe en Linda Verspecht. Nele is leerkracht en dochter van onze huidige schepen Bernadette Van Coillie. Linda komt uit Savio, woont nu in Schepdaal en is actief bij een verzekeringsagent."

Voorts zullen ook Sergiu Coroi en Jiska Bolhuis CD&V vertegenwoordigen. “Sergiu heeft Roemeense wortels en leidt een verzekeringskantoor in Groot-Bijgaarden. Jiska uit Nederland is actief in verschillende verenigingen en werkt als financieel manager bij een Europese organisatie.”

CD&V hoopt om opnieuw deel uit te maken van de meerderheid. “De voorbije legislaturen hebben onze mandatarissen vaak het verschil gemaakt. Maar het werk is niet af”, zegt Vanderoost. “We hebben heel wat ideeën die we willen aftoetsen bij de inwoners. De volgende weken houden we huisbezoeken. Er zijn drie belangrijke pijlers: welzijn en onderwijs, vrije tijd en mobiliteit.”