6.000 Volkswagens en 3.000 Seats moeten naar garage voor probleem met gordel
Bij de Volkswagen Polo kan er een probleem zijn als vijf mensen achterin zitten. Foto: rr

Autoproducenten Volkswagen en Seat roepen wereldwijd zo’n 400.000 recente wagens terug naar de garage. In sommige gevallen kan er een probleem zijn met de gordel op de achterbank. In ons land gaat het naar schatting om 6.000 Volkswagen Polo’s, en 3.000 Seats van het type Ibiza en Arona.

Dat heeft een woordvoerder van het autoconcern Volkswagen vrijdag bekendgemaakt in Wolfsburg, en is bevestigd door importeur D’Ieteren. Het gaat in het totaal om 219.000 Volkswagens, en 191.000 Seats.

Bij de betrokken wagens kan het gebeuren dat bij snelle bochten met vijf mensen aan boord twee van de gordelsluitingen op de achterbank over elkaar gedrukt worden en de sluiting van de linkse gordel losspringt. Een Fins tijdschrift heeft op het probleem gewezen.

Volkswagen heeft nu voor een technische oplossing gezorgd waardoor het euvel van de baan is. De problemen zouden zich alleen voordoen in wagens met bouwjaar 2017 of 2018. Eigenaars van die Polo’s krijgen binnenkort een brief thuisgestuurd met een uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.