Brussels Airlines ontkent verlies van 200 jobs
Foto: EPA

De directie van Brussels Airlines benadrukt zaterdag dat er geen sociaal plan op tafel ligt bij de luchtvaartmaatschappij. Het bericht dat er zowat 190 banen op de tocht zouden staan is ‘helemaal niet correct’, aldus woordvoerster Wencke Lemmes. ‘Het is net onze bedoeling om te groeien en we werven momenteel personeelsleden aan, ook administratieve krachten.’

Daarmee reageert ze op een bericht uid De Tijd en L’Echo. Volgens die kranten staan er 190 van de 3.500 jobs op de helling. j

In februari kondigde Lufthansa aan dat Brussels Airlines verantwoordelijk wordt voor alle langeafstandsactiviteiten van zijn Eurowings-divisie, die bestaat uit de gelijknamige luchtvaartmaatschappij en Brussels Airlines. Meteen vreesden de vakbonden bij Brussels Airlines dat sommige ondersteunende diensten, waaronder de marketing, naar de Eurowings-hoofdzetel in Keulen zouden verhuizen.

Door de integratie staan volgens De Tijd zo’n 250 banen op de tocht in Brussel en Keulen. De krant vernam dat het aanvankelijk de bedoeling was het banenverlies gelijk te verdelen tussen de twee locaties, maar die plannen zijn gewijzigd. Brussels Airlines moet nu driekwart van het jobverlies dragen.

De sociale spanningen bij Brussels Airlines lopen op na de aangekondigde pilotenstakingen van volgende week. De piloten van Brussels Airlines leggen maandag en woensdag het werk neer na een maandenlang conflict met de directie over onder meer pensioenen, lonen en de balans tussen werk en privé. De directie hoopt de piloten maandag met een nieuw voorstel te kunnen overtuigen.