Geodriehoek van Hema meet verkeerd
De incorrecte geodriehoek Foto: De Telegraaf

Leerlingen die straks gebuisd zijn voor hun wiskundetoets, kunnen de schuld misschien op Hema steken. De Nederlandse winkelketen verkocht immers geodriehoeken waarop te veel streepjes staan. Er wordt nog uitgezocht of het product ook aan Belgische filialen werd geleverd.

Het was een alerte Nederlandse studente die de drukfout opmerkte. Tussen de aanduidingen voor 50 en 60 graden staan op de driehoek elf streepjes en tussen 60 en 70 staan tien streepjes, waar dat er uiteraard slechts negen moeten zijn, zo melden Nederlandse media.

‘Wie dus bijvoorbeeld een hoek van 54 graden wil tekenen, zal het fout hebben’, zegt een woordvoerster van Hema.

Hema heeft maar één soort geodriehoek in zijn assortiment, maar het is nog niet duidelijk in welke vestigingen ze werden verkocht.

‘We zijn aan het onderzoeken aan welke winkels het product is geleverd’, zegt de woordvoerster. Het is niet uitgesloten dat de foute geodriehoek ook in Belgische winkelrekken terecht is gekomen.

De verkoop is opgeschort, Hema roept studenten op goed te controleren of ze een correcte geodriehoek gebruiken. ‘We gaan regelen dat bij de klantenservice correcte exemplaren komen te liggen, zodat studenten hun exemplaar gratis kunnen omruilen.’