Antwerpse N-VA en CD&V bekvechten om overgestapte kandidate
Eva Van Keer, vroeger CD&V nu N-VA. Foto: rr

De overstap van Eva Van Keer, voormalig Borgerhouts lijsttrekster voor CD&V, naar N-VA doet de spanning tussen de twee partijen op Twitter oplopen.

De 27-jarige Eva Van Keer, die tot enkele weken geleden de kop van de CD&V-lijst bezette in het Antwerpse district Borgerhout, krijgt de derde plaats op de districtslijst van N-VA. ‘Voor centrumrechts is geen plaats bij CD&V’, zei Van Keer toen ze haar overstap bekendmaakte in De Standaard.

‘De koers van CD&V onder Kris Peeters was helder’, aldus Van Keer. ‘Naar de jongeren toe werd duidelijk gemaakt dat een samenwerking met links – Groen en SP.A – te verkiezen valt boven de N-VA.’

Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij CD&V. ‘Lijkt me toch bedenkelijk statement van mevrouw Van Keer’, tweette Jan De Volder, mede-oprichter van het christelijke weekblad Tertio en oud-woordvoerder van de Gemeenschap van Sant’Egidio die de vijfde plaats bezet op de Antwerpse CD&V-lijst.

 

 

Van Keer zelf reageerde snel.

 

 

Verder verwees ze naar een gesprek dat Peeters had met een jongerenorganisatie uit de wijk Kiel, waar hij een voorkeur zou hebben uitgesproken voor Groen en SP.A.

 

 

Fons Duchateau, Antwerps N-VA-schepen voor Sociale Zaken, sprong voor Van Keer in de bres.

 

 

Verzoening

Orry Van De Wauwer, Vlaams Parlementslid voor CD&V en lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen, probeerde het brandje te blussen.

 

 

Waarop ook Van Keer verzoenend reageerde.