Aanval Buffon op scheidsrechter in halve finale Champions League krijgt staartje
Foto: Photo News

De Europese voetbalbond UEFA heeft Gianluigi Buffon aangeklaagd voor zijn gedrag tijdens en na de return van de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. De Italiaanse doelman van Juventus werd woest toen scheidsrechter Michael Oliver diep in blessuretijd een strafschop toekende aan Real Madrid. Buffon beukte tegen Oliver aan en kreeg rood. Na het duel uitte de keeper ook felle kritiek op de ref.

De UEFA is niet te spreken over de uitspraken van Buffon en wijst naar “de algemeen geldende gedragsregels”. De strafkamer van de Europese voetbalbond zal op 31 mei uitspraak doen.

Buffon uitte na de partij zijn ongenoegen over de toekenning van de strafschop, die door Cristiano Ronaldo werd omgezet en Real de kwalificatie bezorgde. “Het was een tiende van een penalty. De scheidsrechter moet beseffen dat hij een ramp heeft veroorzaakt”, brieste de doelman na afloop. “Het is duidelijk dat hij geen hart in zijn borst heeft zitten, maar een vuilnisbak. Als je niet het karakter hebt om een wedstrijd als deze in een stadion als dit te leiden, dan kan je beter met je vrouw en kinderen op de tribune gaan zitten.”