Sterrenchef Maxime Maziers neemt Bruneau over
Foto: rr

Topchef Maxime Maziers zal restaurant Bruneau, vlakbij de Basiliek van Koekelberg, in Ganshoren overnemen. Bruneau, dat sinds januari te koop stond, behoudt ook zijn naam.

Maxime Maziers, chef-kok van het gerenommeerde visrestaurant ‘L’Ecailler du Palais royal’ en zelf een oudgediende van Bruneau, neemt het Brusselse toprestaurant over. Dat raakte woensdag bekend.

Maziers wil het restaurant naar zijn hand zetten, maar in een eerste fase blijft alles bij het oude. ‘Ik zal mijn eigen menu aanbieden, maar ook de seizoensklassiekers van Bruneau’, zegt de chef. ‘Daarnaast kom er een menu “sur mesure”, op maat dus.’

Bruneau, open sinds 1975, was een van de weinige driesterrenzaken in Brussel tussen 1988 en 2004, maar na 60 jaar op een zeer hoog gastronomisch niveau gaf de Naamse chef Jean-Pierre Brunaau er de brui aan. Zijn restaurant stond sinds januari te koop voor anderhalf miljoen euro. De eigenlijke verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

Bruneau: ‘Maxime kan onze erfenis dragen’

Maziers behoudt ook de naam Bruneau, die verwijst naar de naam van de vroegere eigenaar Jean-Pierre Bruneau. ‘Ik wilde aan een gepassioneerde chef-eigenaar verkopen en niet aan een investeerder’, zegt Bruneau zelf. ‘Maxime is een enorm talent. Hij zal de ster van Bruneau weer doen schitteren. Maxime heeft schouders die sterk genoeg zijn om onze erfenis te kunnen dragen.’

Maziers, die ‘L’Ecailer du Paleis Royal’ zal verlaten, zegt dan weer fier te zijn dat hij het vertrouwen geniet van Jean-Pierre Bruneau. Hij wil er alles aan doen om het niveau van het overgenomen Bruneau hoog te houden.