De wereld stelt het al zeven jaar zonder Amy Winehouse
Foto: AP

Een documentaire over Amy Winehouse toont hoe ze worstelde met het leven als wereldartiest, en de prijs die ze betaalde. Maar is er nog meer op televisie. De Oscarwinnende Brie Larson ontsnapt met haar zoontje na jarenlange opsluiting. En David Cronenbergh maakt horror die je maag doet keren.

1 AMY

NPO 3 22.35-0.40 uur

Enkele weken na de plotse dood van de wereldberoemde dj Avicii wordt deze uitstekende, met een Oscar bekroonde documentaire over Amy Winehouse weer actueel. Amy worstelde, net als Avicii met het leven als wereldartiest en betaalde een hoge prijs voor het succes.

2 THE FLY

Caz 20.40-22.30 uur

Dit was oorspronkelijk een B-film uit 1958, tot David Cronenbergh er zich mee ging bemoeien. Zijn remake uit 1986 werd een commercieel succes, ook al doet de horror je maag al eens keren.

3 ROOM

Canvas 21.15-23.10 uur

Een ontvoerde vrouw zit al jaren met haar zoontje Jack opgesloten in een kleine ruimte. Wanneer de twee ontsnappen, leert Jack de buitenwereld kennen. Een spannende, nieuwe wereld gaat voor hem open. Brie Larson won een Oscar voor haar vertolking als de moeder.