Chris Brown aangeklaagd in verkrachtingszaak
Chris Brown. Foto: AFP

Een vrouw uit Los Angeles beweert dat ze verkracht geweest is in de woning van R&B-ster Chris Brown.

De vrouw, in gerechtelijke documenten geïdentificeerd als ‘Jane Doe’, verklaart dat ze op 23 februari 2017 te gast was op een feestje van de Amerikaanse zanger Chris Brown. Daar zou Browns vriend Lowell Grissom Jr., beter bekend als rapper Young Lo, ook aanwezig geweest zijn. Hij zou de vrouw herhaaldelijk verkracht hebben.

Jane Doe heeft het in haar aanklacht ook over een andere vrouw, een zekere ‘Doe X’, die eveneens op het feestje aanwezig was. Grissom zou Jane Doe gedwongen hebben om Doe X oraal te bevredigen terwijl ze haar regels had. Ze durfde zich naar eigen zeggen niet verzetten omdat er ‘meerdere geweren’ aanwezig waren.

‘Dit is een van de meest gruwelijke gevallen van seksuele agressie die ik ooit heb gezien’, zegt Jane Doe’s advocate Gloria Allred. Ze beschrijft haar cliënte als ‘ernstig getraumatiseerd’.

‘Afpersing’

Volgens de advocaat van Brown, Mark Geragos, zijn de beschuldigingen volledig uit de lucht gegrepen. ‘Dit lijkt op afpersing’, zegt hij aan entertainmentwebsite TMZ, na het vernemen van een schadeclaim van 17 miljoen dollar. Geragos beweert ook achter de schermen met Allred te hebben gesproken, waaruit volgens hem gebleken zou zijn dat Jane Doe’s verhaal onwaar was.

Maar op een bemiddelingsbijeenkomst zouden Geragos en Brown op hun beurt niet aanwezig geweest zijn. De daarbij aanwezige rechter zou het verhaal van Jane Doe volgens Allred ‘erg geloofwaardig’ gevonden hebben. De eis van 17 miljoen dollar werd bovendien ontkend.

Chris Brown is al meermaals in aanraking gekomen met politie en gerecht. Zo verstreek in 2015 zijn voorwaardelijke invrijheidstelling, die hem in 2009 werd opgelegd omdat hij zijn toenmalige vriendin Rihanna had geslagen. In 2014 zat hij ook enkele weken gevangenisstraf uit na een ‘aanvaring’ met een onbekende. Nog in 2015 werd een onderzoek naar de R&B-zanger ingesteld nadat hij in Las Vegas een man in het ziekenhuis geslagen zou hebben.